Blogi: Haemme tutkijaa!

Haemme tutkijaa!

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus sr. etsii tutkijaa pysyvään työsuhteeseen pitkäaikaisen tutkijamme siirtyessä uusiin tehtäviin. Otus on tutkimus- ja selvitystyötä tekevä yleishyödyllinen säätiö, joka tuottaa uutta tietoa koulutusjärjestelmistä, koulutuksesta ja opiskelijoista kaikilla koulutusasteilla. Tutkijan lisäksi säätiössä työskentelee vuoden 2018 alussa toiminnanjohtaja, kaksi vakituista toimihenkilöä ja tarpeen mukaan projektihenkilöstöä.

Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan. Työsuhde on kokoaikainen ja pysyvä. Työsuhteessa on neljän kuukauden koeaika.

Tutkija toimii Otuksen erilaisissa tutkimushankkeissa pääasiallisena vastuualueenaan hankkeiden tilastotieteellisiin aineistoihin ja menetelmiin perustuvat osat suunnittelusta ja analyysistä aina raportointiin ja viestintään saakka. Tutkija suunnittelee yhdessä Otuksen muiden toimihenkilöiden kanssa uusia tutkimus- ja selvityshankkeita, laatii tutkimuslupapyyntöjä eri viranomaistahoille, hallinnoi Otuksen omaa tutkimusaineistoa, huolehtii hankkeissa tarvittavista tutkimusluvista ja verkostoituu alan keskeisten sidosryhmien kanssa jne.

Haemme tutkijaa, jolla on vahvaa tilastotieteellistä osaamista sekä toisen ja korkea-asteen koulutuskentän tuntemusta. Odotamme sinulta:

 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
 • itseohjautuvuutta ja kykyä toimia useissa projekteissa samanaikaisesti
 • kykyä toimia tiimissä
 • kokemusta koulutuksellisten rekisteriaineistojen sekä rekisteritietolähteiden yhdistämisestä ja analyysistä
 • kykyä tuottaa tieteellisiä sekä selvitysluonteisia raportteja erilaisille kohdeyleisöille
 • survey-tutkimuksen menetelmien sekä yleisimpien tilasto-ohjelmistojen (erityisesti SPSS) tuntemusta
 • suomen koulutusjärjestelmän (erityisesti toisen ja korkea-asteen opiskelijatilastoinnin näkökulmasta) tuntemusta

Lisäksi arvostamme:

 • kokemusta tilastoviranomaisten kanssa asioinnista
 • kiinnostusta ja innostusta tiedeviestintään ja siinä kehittymiseen
 • kokemusta hankehauista
 • keskeisten sidosryhmien (opiskelijajärjestöt, oppilaitokset, nuorisoalan järjestöt, työmarkkinajärjestöt) tuntemusta
 • yhteiskunta- tai kasvatustieteiden opintoja
 • syvällisempää menetelmäosaamista survey-tutkimuksen, aikasarja-aineistojen,  tilastollisen päättelyn sekä monimutkaisten otanta-asetelmien analysoinnista

Työsi tueksi tarjoamme osaavat, sydämelliset työkaverit ja rennon, usean eri järjestön muodostaman työyhteisön, josta ei intoa, tukea ja uusia ideoita puutu. Palkka määräytyy koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Alkupalkka maisterille ilman lisiä on n. 2 500 €/kk. Otus tarjoaa mahdollisuuden joustaviin työaikajärjestelyihin sekä etätöihin.

Jos haluat vaikuttaa suomalaisen koulutusjärjestelmän kehitykseen, hae meille tutkijaksi lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostiosoitteeseen hakemukset@otus.fi 31.12.2017 klo 23.00 mennessä otsikolla “Hakemus tutkijaksi”. Aloitamme hakijoiden haastattelut mahdollisimman pian hakuajan umpeuduttua. Pyrimme saamaan rekrytointiprosessin valmiiksi mahdollisimman pian.

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön toimitilat sijaitsevat Kampissa osoitteessa Lapinrinne 2, 00180 Helsinki. Toiminnanjohtaja Minna Franck (050 3454 024) antaa tehtävästä lisätietoja puhelimitse tai sähköpostitse (minna.franck@otus.fi).

Avainsanat: , , ,