Blogi: Haemme tutkijaa!

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus sr etsii tutkijaa vanhempainvapaan sijaiseksi ainakin 31.1.2020 saakka. Työ alkaa helmikuussa 2019 tai sopimuksen mukaan.

Tutkija toimii säätiön tutkimushankkeissa pääasiallisena vastuualueenaan hankkeiden määrällisiin aineistoihin ja menetelmiin perustuvat osat hankkeiden suunnittelusta ja analyysistä aina tulosten raportointiin ja viestintään saakka. Tutkija suunnittelee ja toteuttaa yhdessä Otuksen muiden tutkijoiden ja toimihenkilöiden kanssa uusia tutkimus- ja selvityshankkeita, huolehtii hankkeissa tarvittavista tutkimusluvista ja verkostoituu alan keskeisten sidosryhmien kanssa jne.

Haemme tutkijaa, jolla on vahvaa osaamista survey-tutkimuksen tekemisestä ja määrällisistä tutkimusmenetelmistä.

Edellytämme sinulta:

 • osaamista survey-tutkimuksen suunnittelussa, menetelmissä ja toteutuksessa
 • yleisimpien tilasto-ohjelmistojen (erityisesti SPSS) hyvää hallintaa
 • kykyä tuottaa tieteellisiä sekä selvitysluonteisia raportteja
 • itseohjautuvuutta ja kykyä toimia useissa projekteissa samanaikaisesti, sekä kykyä toimia tiimeissä
 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja riittävää Suomen koulutusjärjestelmän tuntemusta

Lisäksi arvostamme:

 • kokemusta rekisteriaineistojen sekä rekisteritietolähteiden yhdistämisestä ja analyysistä, erityisesti koulutusta koskien
 • kokemusta tilastoviranomaisten kanssa asioinnista
 • keskeisten sidosryhmien (opiskelijajärjestöt, oppilaitokset, nuorisoalan järjestöt, työmarkkinajärjestöt) tuntemusta
 • yhteiskunta- tai kasvatustieteiden opintoja
 • syvällisempää menetelmäosaamista survey-tutkimuksessa, pitkittäisaineistojen analyysissä, tilastollisessa päättelyssä sekä monimutkaisten otanta-asetelmien analyysissä

Työsi tueksi tarjoamme osaavat, sydämelliset työkaverit ja rennon, usean eri järjestön muodostaman työyhteisön, josta ei intoa, tukea ja uusia ideoita puutu. Palkka määräytyy koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Alkupalkka maisterille ilman lisiä on n. 2 550 €/kk. Otus tarjoaa mahdollisuuden joustaviin työaikajärjestelyihin sekä etätöihin.

Jos haluat vaikuttaa suomalaisen koulutusjärjestelmän kehitykseen, hae meille tutkijaksi lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostiosoitteeseen hakemukset@otus.fi 6.1.2019 klo 23.00 mennessä otsikolla “Hakemus tutkijaksi”. Aloitamme hakijoiden haastattelut mahdollisimman pian hakuajan umpeuduttua. Pyrimme saamaan rekrytointiprosessin valmiiksi mahdollisimman pian.

Otus on tutkimus- ja selvitystyötä tekevä yleishyödyllinen säätiö, joka tuottaa uutta tietoa koulutusjärjestelmistä, koulutuksesta ja opiskelijoista kaikilla koulutusasteilla. Tutkijan lisäksi säätiössä työskentelee vuoden 2019 alussa toimitusjohtaja, kaksi vakituista toimihenkilöä ja tarpeen mukaan projektihenkilöstöä. Säätiön toimitilat sijaitsevat Kampissa osoitteessa Lapinrinne 2, 00180 Helsinki.

 

Lisätietoa tehtävästä:

 • puhelimitse ja sähköpostitse 31.12.2018 saakka: Jarmo Kallunki p. 050 345 4024, toiminnanjohtaja@otus.fi
 • sähköpostitse Mila Hakanen 2.1.2019 alkaen: mila.hakanen@otus.fi