Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen tietosuojaseloste

Uutiskirjeet

Rekisterinpitäjä

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus
Lapinrinne 2, 00180 Helsinki
tietosuoja@otus.fi

Rekisterin nimi

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen uutiskirjeiden tilaajarekisteri

Rekisterin käsittelijä

Uutiskirjeiden lähettämisessä käytämme yhdysvaltalaista MailChimp-sähköpostipalvelua.

Henkilötietojen siirto EU-alueelta Yhdysvaltoihin on sallittu sillä perusteella, että MailChimp on liittynyt EU-komission hyväksymään Privacy Shield-järjestelyyn. Lisätietoja MailChimpin tietosuojakäytännöistä saat täältä.

Rekisterin henkilötietojen sisältö

Kirjeen tilaajista tallennetaan sähköpostiosoite sekä etu- ja sukunimi.

Säännönmukaiset tiedonlähteet

Uutiskirjeen tilaajan itse tilauksen yhteydessä luovuttamat tiedot. 

Henkilötietojen käyttö ja käsittely

Tietoja säilytetään niin pitkään kuin on tarpeellista uutiskirjeen lähettämiseksi (kunnes tilaus peruutetaan tai uutiskirjepalvelun olemassaolo lakkaa). Henkilötietoja voidaan uutiskirjeen lisäksi käyttää myyntikirjeen lähettämiseen noin kerran tai kaksi vuodessa.

Henkilötietojen käsittelijänä toimii säätiössä tehtävään nimetyt henkilöt. Tietoja ei luovuteta säätiön ulkopuolelle.

Otus ei kerää tai tallenna tietoja uutiskirjeiden avauksista tai klikkauksista. 

Uutiskirjeen tilaajalla on jokaisen uutiskirjeen vastaanottamisen yhteydessä mahdollisuus perua tilaus jokaisen uutiskirjeen yhteydessä klikkaamalla “unsubscribe from this list.”. Tilauksen voi perua myös ilmoittamalla siitä osoitteeseen posti@otus.fi. Uutiskirjeen tilauksen peruneiden henkilötiedot tuhotaan viivytyksettä.

Henkilötietojen käsittely perustuu tilaajan suostumukseen (EU:n yleinen tietosuoja-asetus, artikla 6, kohta 1). Tietoja kerätään vain henkilöltä itseltään. 

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisteritietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Rekisteritietoja voidaan jakaa rekisterinpitäjän organisaation sisällä. Uutiskirjeiden lähetysjärjestelmänä käytetään yhdysvaltalaista MailChimpiä. Henkilötietojen siirto EU-alueelta Yhdysvaltoihin on sallittu sillä perusteella, että MailChimp on liittynyt EU-komission hyväksymään Privacy Shield-järjestelyyn. Lisätietoja MailChimpin tietosuojakäytännöistä saat täältä

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröity voi peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeen tilauksen uutiskirjeessä olevasta peruutuslinkistä.

Rekisteröidyllä on oikeus mm.:

  • tarkastaa, mitä henkilötietoja hänestä on talletettu rekisteriin
  • saada virheellinen henkilötieto korjattua
  • saada tietonsa poistetuksi rekisteristä
  • rajoittaa tietojen käsittelyä
  • siirtää tiedot järjestelmästä toiseen.

Pyyntö tulee lähettää sähköpostitse tietosuoja@otus.fi tai postitse Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus, Lapinrinne 2, 00180 Helsinki. Viestiin viite ”Uutiskirjerekisterin tietojen tarkastuspyyntö”.

Tarkastusoikeus on maksuton kerran vuodessa.

Rekisteröidyllä on lisäksi oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle.

Tiedotepalvelu

Rekisterinpitäjä

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus
Lapinrinne 2, 00180 Helsinki
tietosuoja@otus.fi

Rekisterin nimi

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen tiedotteiden tilaajarekisteri

Rekisterin käsittelijä

Tiedotteiden lähettämisessä käytämme suomalaisen Koodiviidakko Oy:n ePressi-tiedotepalvelua.

Rekisterin henkilötietojen sisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavan ryhmittelyn mukaiset tiedot henkilöistä: nimi, sähköpostiosoite, organisaatio, titteli. 

Säännönmukaiset tiedonlähteet

Tiedotteen tilaajan itse tilauksen yhteydessä luovuttamat tiedot. 

Henkilötietojen käyttö ja käsittely

Tietoja säilytetään niin pitkään kuin on tarpeellista tiedotteiden lähettämiseksi (kunnes tilaus peruutetaan tai tiedotepalvelun olemassaolo lakkaa). 

Henkilötietojen käsittelijänä toimii säätiössä tehtävään nimetyt henkilöt. 

Otus ei kerää tai tallenna tietoja tiedotteiden avauksista tai klikkauksista. 

Tiedotteen tilaajalla on jokaisen uutiskirjeen vastaanottamisen yhteydessä mahdollisuus perua tilaus jokaisen yhteydessä. Tilauksen voi perua myös ilmoittamalla siitä osoitteeseen posti@otus.fi. Tiedotteen tilauksen peruneiden henkilötiedot tuhotaan viivytyksettä.

Henkilötietojen käsittely perustuu tilaajan suostumukseen (EU:n yleinen tietosuoja-asetus, artikla 6, kohta 1). Tietoja kerätään vain henkilöltä itseltään. 

Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisteritietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Tietoja ei luovuteta EU/ETA-maiden ulkopuolelle. Rekisteritietoja voidaan jakaa rekisterinpitäjän organisaation sisällä. 

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröity voi peruuttaa milloin tahansa uutiskirjeen tilauksen mediatiedotteessa olevasta peruutuslinkistä.

Rekisteröidyllä on oikeus mm.:

  • tarkastaa, mitä henkilötietoja hänestä on talletettu rekisteriin
  • saada virheellinen henkilötieto korjattua
  • saada tietonsa poistetuksi rekisteristä
  • rajoittaa tietojen käsittelyä
  • siirtää tiedot järjestelmästä toiseen.

Pyyntö tulee lähettää sähköpostitse tietosuoja@otus.fi tai postitse Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus, Lapinrinne 2, 00180 Helsinki. Viestiin viite ”Uutiskirjerekisterin tietojen tarkastuspyyntö”.

Tarkastusoikeus on maksuton kerran vuodessa.

Rekisteröidyllä on lisäksi oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle.