Blogi: Kiitos vuodesta 2023!

21.12.2023

Vuosi 2023 on ollut Otuksessa vilkas hankevuosi. Hankkeissamme on käsitelty mm. elinikäistä ohjausta, yliopistojen opiskelijavalintoja sekä metropolialueen opiskelijoiden liikkumista, toimeentuloa ja hyvinvointia. Loppuvuoden aikana polkaisimme jälleen käyntiin myös Amis- ja Lukiolaisbarometrit, joiden tuloksia on odotettavissa syksyllä 2024.

Tänä syksynä käynnistimme Otuksessa nelipäiväisen työviikon kokeilun. Muutaman kuukauden kokemuksen perusteella kokeilu on tuottanut hyviä tuloksia, joten päätimme jatkaa kokeilua myös vuonna 2024. Lyhennetyn työajan vaikutukset ovat kohdistuneet mm. uneen, työn imuun sekä keskittymiskykyyn. Myös muita hyviä vaikutuksia on ollut nähtävillä. Kerromme näistä lisää vuoden 2024 aikana!

Tämän vuoden aikana olemme työstäneet myös uuden strategian vuosille 2024-2027. Strategiatyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä Otuksen henkilöstön, hallituksen ja tieteellisen neuvoston kesken, ja tärkeitä eväitä strategiatyöhön keräsimme myös sidosryhmillemme suunnatulla kyselyllä. Sen tulokset osoittavat, että Otus on haluttu ja arvostettu yhteistyökumppani, joka tekee laadukasta ja laajasti hyödynnettävää tutkimusta. Samalla Otuksen toivottiin pureutuvan opiskelun ja koulutuksen ilmiöihin vielä syvemmin ja viestivän toiminnastaan näkyvämmin. Näiden eväiden pohjalta julkaisemme uuden strategiamme tammikuussa 2024 ja käärimme hihat entistä vaikuttavamman tutkimussäätiön kehittämiseksi. Käynnistyvä vuosi onkin osuvasti myös juhlavuosi, kun säätiömme täyttää 35 vuotta. Lämmin kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme ja strategiatyöhömme osallistuneille.

Rauhallista ja onnellista joulun aikaa ja hyvää tulevaa vuotta 2024!

Mila Hakanen
Toimitusjohtaja, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö