Blogi: Opiskelijan kaupunki -tutkimuksen julkaisutilaisuus 3.11.2023 – tervetuloa!

2.10.2023

TERVETULOA JULKAISUTILAISUUTEEN!

Miltä pääkaupunkiseutu näyttää opiskelijan silmin? Opiskelijan kaupunki -tutkimuksen julkaisutilaisuudessa se selviää – lämpimästi tervetuloa! Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 3.11.2023 klo 9-11. Julkaisutilaisuudessa ei ole mahdollisuutta etäosallistumiseen. 

Mitä pääkaupunkiseudulla opiskelevat ajattelevat toimeentulostaan? Mitä he toivovat ekologiselta asumiselta? Entä miten koronapandemia muutti opiskelijoiden ajatuksia opiskelun arjesta? Tutkija Virve Murto Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiöstä esittelee tutkimuksen tuloksia.

Millaisia tulevaisuuden asumissuunnitelmia pääkaupunkiseudulla opiskelevilla on? Miksi niin moni haluaa jäädä valmistumisensa jälkeen asumaan pk-seudulle? Entä mitkä ovat suurimmat syyt muuttaa pois pääkaupunkiseudulta? Eliisa Kavaste kiteyttää YAMK-lopputyönsä antia kyselyn tuloksista.

Paneelikeskustelussa asiantuntijat (julkaistaan myöhemmin) ottavat kantaa tutkimuksen tuloksiin heti tuoreeltaan. Panelistien, yleisön ja tutkijoiden voimin on mahdollisuus pohtia yhdessä keinoja kehittää pääkaupunkiseudun opiskelijaystävällisyyttä.

Ilmoittautuminen julkaisutilaisuuteen 24.10.2023 mennessä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCixOy59s__VzS7XHOBNT1b0P7JWR34BYN444g6MR4PxvqSw/viewform

Lisätietoja:
Tutkija Virve Murto
virve.murto@otus.fi
050 570 6316

Opiskelijan kaupunki 2023 -hanke

Opiskelijan kaupunki 2023 on tutkimus, jossa tuotetaan pääkaupunkiseudun kehittämistä koskevaa tutkimustietoa. Hanke on jatkoa vuosien 2015 ja 2019 Opiskelijan kaupunki -hankkeille. Hankkeen kohderyhmässä ovat pääkaupunkiseudun korkeakoulujen opiskelijat. Hankkeen tuloksena syntyy kuva pääkaupunkiseudun kaupungeista korkeakouluopiskelijoiden silmin.

Vuonna 2023 hankkeessa tarkastellaan korkeakouluopiskelijoiden asumista, liikkumista ja nykyistä ja tulevaisuuden pääkaupunkiseutua, joka kattaa niin viihtyvyyttä, palveluita kuin osallisuuttakin. Lisäksi kerätään opiskelijoilta ideoita, toiveita ja kokemuksia kaupunkien kehittämiseksi. Hankkeessa tietoa kerätään keväällä 2023 opiskelijoille suunnatulla kyselyllä ja tutkimustyöpajoilla. Tarkempi osallistujajoukko määrittyy hankkeen kuluessa. Syksyllä 2022 ja talvella 2023 hankkeessa keskitytään kyselylomakkeen rakentamiseen ja tutkimustyöpajojen suunnitteluun. Tulokset ovat valmiit syksyllä 2023, ja hankkeen tuloksista koostettava raportti on julkisesti saatavilla. Aineisto on mahdollista toimittaa anonymisoituna hankekumppaneille.

Hankkeen käytännön toteutuksesta vastaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus sr ja hankekumppaneina toimivat World Student Capital ry, pääkaupunkiseudun korkeakouluja ja kaupunkeja sekä HOAS.